Google PlusFacebook
ПГ "Иван Сергеевич Аксаков"
Профилирана гимназия град Пазарджик

От Пазарджик до Страсбург и обратно

През учебна 2017/2018 година ПГ "Иван С. Аксаков" спечели програмата на ИБ на ЕП и стана Училище посланик на ЕП.С ентусиазъм,вдъхновение и постоянство учениците , ръководени от своите учители Цветелина Арапова и Соня Моллова, проведоха интересни и запомнящи се срещи с личности , допринесли за членствот на България в ЕС.Младшите посланици осъществиха множество инициативи и посетиха различни институции и фирми.

Продължава работата в програма Училище посланик на ЕП

      И през учебна 2019/2020 г ПГ "Иван С.Аксаков" продължава  активното си участие в Програма "Училище посланик на ЕП"Старшите посланици, които ще координират дейностите по програмата са Румяна Велева,учител по НЕ и АЕ и Цветелина Чавдарова,пед. съветник и учител по философия.Мотото на инициативите през тази учебна година е "Споделяме Европа с Вас".На 15.11.2019 г ще бъдат проведени изборите за младши посланици , работата ще продължи със срещи с новоизбраните български евродепутати, симулантно заседание на Комисията за околна среда, Конференция за зелените градове на Европа и Фамиатлон "Предай нататък".Както и досега ще разчитаме на партньорството на ОИЦ, училищата от града, общинска администрация и РУО.Предстои една вълнуваща и изпълнена с предизвикателства година.

Дни на Европа в училището

7.05. Викторина на тема "Познавам ли ЕС" с участието на журналисти от пазаржишкш медии

8.05 от 10.00 ч..Среща разговор с евродепутата Радан Кънев

12.05.от 13.00 чСреща разговор с еврокомисар Мария Габриел

Събитията се провеждат в платформа Teams в екип "Младши посланици на ЕП"

УЧАСТИЕ В ИЗДАНИЕ НА ЕВРОСКОЛА ОНЛАЙН

Младшите посланици на ЕП взеха участие в онлайн изданието на евросокола  на 12.03.2021 година.Над 2800 младежи от целия Европейски съюз се включиха в онлайн изданието.

Аксаковци, които за втори път спечелиха пътуване до Страсбург и участие в Евроскола,с интерес изслушаха лекторите и зададоха своя въпрос на английски език.