Google PlusFacebook
ПГ "Иван Сергеевич Аксаков"
Профилирана гимназия град Пазарджик

Аксаковци получиха ценен дар от Министъра на културата

   Днес Министърът на културата проф.Велислав Минеков бе гост в ПГ "Иван С.Аксаков" .Министърът бе гост в област Пазарджик и едно от местата , които посети бе училището на неговия баща - забележителния творец Величко Минеков.Гостът бе сърдечно посрещната от ученици и учители и превтстван от председателя на училищния ученически съвет Божидар Иванова от 11 а клас.

  Професор Минеков поднесе ценен дар на училището - пластика, проект на паметник на Кирил и Методий на своя баща.След това гостът резгледа и музейната сбирка на училището, където написа своето послание

"Бъдете достойни.Бъдете дарители на знание,Бъдете същите"

 В училищния стем център професор Минеков се запозна с дейността на училището в областта на приобщаване на младите хора към родната и световна култура.Презентацията "Учителите - пазители на цивилизация" показа на гостите разнообразната и богата дайност на училищната общност в областта на културата.

   Министърът на културата получи подарък от училището тържествен плакет по поводо 125 годишнината от именуването на гимназията с името Иван С. Аксаков, албум , изработен от ученици и картина на Часовниковата кула на Пазарджик.