Google PlusFacebook
ПГ "Иван Сергеевич Аксаков"
Профилирана гимназия град Пазарджик

"Народните будители и Аз" в гимназията

  Последната седмица на месец февруари донесе много положителни емоции на аксаковци.Състояха се кръговете от състеанието "Народните будители и АЗ". В състезанието се включиха всички класове със свои представителни отбори.Всеки клас бе избрал да представи будител от славната българска история.Самото състезание протичаше в три кръга като учениците се състезаваха и за бързина.Особено оспорвана бе срещата между отборите на десети и единадесети клас, които впечатлиха с творчество и оригиналност на представянето.Божидара Иванова от 10 клас развълнува всички присъстващи със своето есе за Христо Ботев, а единадесокласници впечатлиха с видеофилма си за посещението на къщата на Константин Величков и образа на будителя, пресъздаден от Цветан Коцев.

   На финала един срещу друг застанаха отборите от осми, девети и единадесети клас.Безспорен първенец и училищен победител заслужено стана отборът на 11 клас.

    Благодарности към младата учителка по история и цивилизации Валентина Цветкова, която с ентусиазъм и вдъхновение организира и подготви това събитие и продължи една от добрите традиции в училището.

    Финалът на състезанието поставя началото на различни събития , посветени на 125 годишнина откакто гимназията носи името на своя патрон Иван Аксаков.