Google PlusFacebook
ПГ "Иван Сергеевич Аксаков"
Профилирана гимназия град Пазарджик

Министърът на образованието и науката на гости при аксаковци

     Днес министърът на образованието и науката откри новия училищен STEM център тип изследователска лаборатория.Събитието бе уважено и от областния управител на област Пазарджик Иван Васев, зам. областния у-л Т.Джамбов, началника на Руо Валентина Кайтазова, директорът на дирекция "Образование и култура" в община Пазарджик Гергана Табакова, експерти от РУО и родители.

     Екипът ,който разработва учебното съдържание и интегрира различните учебни предмети е в състав : Галина Мизова, ст.у-л по БЗО, Атанаска Мусиевска, ст.у-л по География и икономика, Евдокия Благова ,ст.у-л по математика и информационни технологии.

     Учениците, включени в групата за STEM компетентности, са от различни профили -  природни науки и хуманитарни науки.

      Темата, която бе представена, "Приказките на реката - от легендите до телевизионните репортажи" бе предшествана от значителна предварителна работа.Посещения на изследователски лаборатории в РИОСВ, работа на терен на брега на река Марица, среща с магистър Димитър Плачийски .

       Като крайни продукти от своята работа ученците подготвиха информационна брошура за биоразнообразието по река Марица, видеоинтервю с Димитър Плачийски, фотоизложба и изложба на рисунки на тема биоразнообразието по река Марица.

      Гостите бяха впечатлени от отличното представяне на учениците , а присъствието на проф.Денков ги мотивира допълнително за това.

      Учениците единодушно споделят , че са щастливи да учат в такава среда.