Google PlusFacebook
ПГ "Иван Сергеевич Аксаков"
Профилирана гимназия град Пазарджик

Толерантността - празник на различните култури

    Международният ден на толерантността бе отбелязан с дискусия на тема ""Толерантността - празник на различните култури" В дискусията участие взеха ученици от 9 и 11 клас, а водещи бяха дванадесетокласниците Фиданка и Дейвид.Гост на дискусията бе госпожа Снежанка Иванова- старши експерт по чужд език и майчин език в РУО Пазарджик.В дискусията се включиха и учителите г-жа Митова, г-жа Матакиева и г-жа Гешева. 

   Темата на разговора бе поставена чрез презентация, посветена на толерантността.Срещата продължи с интервюта с наши ученици родом от Украйна и Молдова. Учениците искрено споделяха за своите впечатления от България, от училището и новите си български приятели.Те разказаха за своите страни и традиции.Трогващ бе разказът на Кирило от Украйна, който сподели, че мечтае войната да приключи и той да се завърне при своите близки и приятели. Алина също мечтае да се върне при своята баба.

   Младите хора споделяха откровено, че понякога толерантността липсва в обществените отношения.Тина от 9 клас говори за тревожното време , в което живеем.

    Дискусията показа, че гимназистите имат потребност от подобно време в училище , за да споделят вълнуващите ги актуални въпроси на времето, в което живеят.Отговорност на учителите е да намират най- подходящите моменти , за да им преподаваме не само учебно съдържание , но и важните уроци на живота.

     Своето послание на дървото на живота постави и госпожа Иванова и така се присъедини към аксаковската общност.