Google PlusFacebook
ПГ "Иван Сергеевич Аксаков"
Профилирана гимназия град Пазарджик

ПГ "Иван С. Аксаков" - територия на духа

Седмицата от 19.04. до 23.04.2021 година е обявена за седмица на книгата и четенето в гимназията.И през тази учебна година аксаковци на изневеряват на традицията да отбележат Световния ден на книгата - 23 април с различни инициативи и дейности.Всеки един ден от седмицата е изпълнен с интересни занимания , насочени към формиране интерес към книгата и четенето.

Седмицата започна с виртуална среща в екип "Училищни тържества" в Тиймс.В понеделник вечерта ученици и учители си дадоха среща с любима книга в ръка.Бяха споделени впечатления от прочетени книги, представени любими творби , прочетени откъси от книги.Онова , което обединява четящите хора, е любовта към книгата.Димитрйка Йорданова и Виктория Полихронова от 8 клас споделиха мнението си за книгата и представиха любимите си произведения.Божидара Геогиева от 9 клас прочете откъс от книгата, която чете в момента.Учителите също представиха своите книги.За учениците бе интересно да научат какви книги харесват и предпочитата техните учители.За един час виртуалната класна стая се превърна в територия на духа.

Във вторник продължаваме с попълване на училищния читателски дневник и анкетата, която има за цел да проучи читателските интереси на аксаковци.

В сряда учениците ще четат на нетрадиционни места.В петък, в часа на класа, към учители и ученици ще се присъединят и родителите, които също ще споделят своите читателски вкусове.