Google PlusFacebook
ПГ "Иван Сергеевич Аксаков"
Профилирана гимназия град Пазарджик

Успешен старт на новата учебна година

      Днес в двора на ПГ "Иван С.Аксаков" се събраха ученици,учители,родители, за да поставят началото на новата учебна 2022/2023 година.Безспорно най-развълнувани и леко притеснени са учениците от 8 клас, които за първи път прекрачват прага на гимназията.По традиция те бяха посрещнати с питка и здравец за здраве и успех през учебната година.

   Тази година аксаковци посрещнаха и двама ученици от Украйна и двама ученици от Молдова.Цялата аксаковско общност се обединява да помогне на тези момичета и момчета да преодолеят трудностите и да се почувстват добре в училището. 

   На тържеството бяха прочетени празнични поздрави от г-н Тодор Попов-кмет на община Пазарджик и г-жа Дора Дулчева-началник на РУО Пазарджик.Гост на празничното събитие бе г-жа Гергана Табакова- директор на дирекция "Образование и култура" в община Пазарджик.

      Своите сертификати получиха учениците ,които през миналата учебна година завършиха програмата "Училище посланик на ЕП", а трима от учениците бяха рожденици и бяха поздравени от директора на училището.

   Директорът на училището ,г-жа Иванка Ваклинова поздрави учениците с началото на учебната година!